• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Шоколадова фунийка

Съставки

за около 12 броя

За шоколадово тесто

  • 90 г краве масло на стайна температура
  • 100 г захира захар  кристал
  • малко смляна ванилия или 1 пакетче ванилова захар
  • 1 щипка сол
  • 2 яйца със стайна температура
  • 100 г брашно
  • 2 чаени лъжички бакпулвер
  • 2 супени лъжици какао за печене
  • 120 г прясно мляко със стайна температура

За пуканки с карамел и лешници

  • 50 г лешници
  • 80 г захира захар  кристал
  • 100 г топла разбита сметана
  • 25 г краве масло
  • 50 г пуканки

Също и  

  • 12 фунийки за сладолед
  • 1 форма за торта
  • Алуминиево фолио

Приготвяне

Загряваме предварително фурната на 175°, с печене отгоре/отдолу, и покриваме формата за торта или формата за кекс с 3-4 слоя алуминиево фолио. С помощта на нож изрязваме 12 малки прореза във фолиото и внимателно поставяме в тях фунийките за сладолед.

За тестото поставяме маслото, захарта, ванилията и солта в купа и ги бъркаме 2-3 минути до получаване на кремообразна смес.

Разбиваме яйцата едно по едно, докато се получи хомогенна маса.

Смесваме брашното с бакпулвера и какаото на прах и ги добавяме към сместа, като го редуваме с млякото на най-ниска скорост.

Пълним 2/3 от тестото във формичките за сладолед и печем в предварително загрята фурна за около 15-20 минути.

Нарязваме на едро лешниците за покритие.

Поставяме захарта в тиган с незалепващо покритие и я разтопяваме на среден огън. Много не я бъркаме, а по-скоро завъртваме тигана. Щом захарта придобие златистокафяв цвят, постепенно прибавяме бъркайки топлата сметана (внимание: гореща пара!).

Оставяме сместа да се охлади леко, след което прибавяме бъркайки маслото.

Смесваме топлия карамел с пуканките и лешниците, оформяме ги на шоколадови хълмчета и веднага ги хапваме.

 

Съвет: Вместо фунийки за сладолед можем да използваме и обикновени формички за мъфини.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Пухкав кекс със кестени

Чийзкейк с боровинки

Бабка

Звездно коледно дърво

Карамелени сърчица

Лимонени шотландски маслени бисквити

Тирамису с ревен и френско грозде

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".