• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Шарлот с пълнеж от ягоди

Съставки

За основа от ронливо тесто

  • 300 г обикновено пшенично брашно
  • 200 г студено краве масло
  • 100 г захира захар  кристал
  • 1 яйце
  • 1 чаена лъжица бакпулвер

За бисквитеното руло

  • 3 яйца
  • 130 г захира захар фин кристал
  • 120 г пшенично брашно
  • 2 супени лъжици бакпулвер
  • малко захира захар пудра

За пълнежа

  • 2 пакетчета извара 20%
  • 100 г  захира захар пудра
  • 300 г ягоди за крема
  • 200 г ягоди, нарязани на малки кубчета за украса

Приготвяне

За да приготвим ронливото тесто, бързо омесваме всички съставки в хомогенно тесто, увиваме го в домакинско фолио и го оставяме в хладилника за 60 минути.

За да приготвим бисквитеното тесто, разделяме белтъците от жълтъците, разбиваме жълтъците със захарта до пяна (10 минути). Разбиваме белтъците на твърда пяна. С дървена лъжица внимателно добавяме и бъркаме към жълтъците брашното и бакпулвера. Накрая слагаме разбитите белтъци. Разстиламе го върху тава, застлана с хартия за печене. Печем във фурна с температура 200°C за около 11-12 минути.

Разстиламе кухненска кърпа и я поръсваме леко с пудра захар. Докато бисквитеното тесто е още горещо, внимателно го обръщаме върху кърпата, махаме хартията за печене и веднага го завиваме на руло. След като тестото се охлади, поставяме крема от извара.

За пълнежа смесваме добре изварата и захарта, и ги разбъркваме с ягодите.

Върху набрашнена работна повърхност разточваме тестото и го поставяме в  тавичка за печене или съд за печене. Ръбът на съдината трябва да е висок около 3 см. Поставяме хартия за печене отгоре и поръсваме с ориз или леща, за да се изпече на „сляпо“. Печем на 180°C за 12 минути. След като тестото и навитото руло изстинат, първо намазваме основата с крема (с дебелина около 0,5 см). След това поставяме върху него част от нарязаното на филийки навито руло, и така  нареждаме на пластове плътно един върху друг в тавата за печене. Запълваме празнините с кубчета ягоди. Охлаждаме за 60 минути.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Маслени бисквитки

Коледни човечета

Лятно панетоне с кайсии

Шоколадова фунийка

с корона от пуканки с карамел и лешници

Сладки с нуга и целувки

Тарталети „Шварцвалд“

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".