• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Рецепта и инструкции за джинджифилови меденки във формата на ски

Съставки

Тесто за джинджифилови меденки:

- 250 г обикновено ръжено брашно
- 125 г Захира Пудра Захар 
- 60 г мед
- 1 с. л. ябълково пюре
- 2 яйца (размер М)
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 12 г подправка за джинджифилови сладки
- 1 яйце за намазване

Украса:

- Захира Пудра Захар
- Вода или лимонов сок
- Захира Фин Кристал 

Шаблон с формата на ски:

Пръчици за сладолед

Приготвяне

Разбъркайте бързо всички съставки, за да се получи гладко тесто.

Съвет: За целта е най-подходящ кухненски робот, тъй като тестото трябва да се меси или разбърква енергично в продължение на около 5 минути.

Извадете тестото от кухненския робот и го използвайте веднага.

Поръсете мястото, на което месите, с брашно.

Разделете тестото на две части и го разточете до дебелина около 5 мм.

Загрейте фурната на 170°C с горещ въздух.

Поставете пръчка за сладолед върху тестото като шаблон и изрежете ленти със същата ширина като пръчката. Използвайте края на клечката за сладолед, за да оформите извивката на ските.

Поставете меденките върху тава за печене, застлана с хартия за печене. Намажете с яйце и печете около 3-4 минути.

Докато ските се охлаждат, забъркайте гъста глазура със Захира пудра захар и вода или лимонов сок.

Залепете две меденки с глазурата, оставете ги да изсъхнат за кратко и след това ги украсете по желание.

Може да потопите върховете на ските първо в глазура, а след това и в Захира Фин Кристал.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Пралинета Спекулус

с два вида топинг

Бисквити с макадамия

Бишкоти с лимон и бадеми

Коледни шоколадови топки

Мъфини с канела

Бърза рецепта за джинджифилови сладки

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".