• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Коледни шоколадови топки

Съставки

За тестото

  •  250 гр. черен шоколад
  • 6 яйца
  • 250 гр. краве масло
  • 250 гр. Захира КРИСТАЛНА ЗАХАР
  • 150 гр. пшенично брашно

Освен това

  • Около 150 гр. прясно сирене
  • 200 гр. бял кувертюр
  • Малки захарни перли
  • 30 дървени пръчки
  • Няколко чаши и кристална захар

Приготвяне

За тестото разтопете шоколада на водна баня. Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците на твърд сняг. Разбийте мекото масло, захарта и жълтъка до кремообразна смес. Разбъркайте течен топъл шоколад в сместа масло-захар-яйчен жълтък. Добавете брашното като редувате с разбития белтък.

Загрейте фурната на 180 ° С отгоре и отдолу. Разпределете сместа върху тава, застлана с хартия за печене, и печете около 20 минути. Направете тест с клечка.

Оставете сместа да се охлади и след това я натрошете на малки парченца в купа.

Постепенно добавете лъжица по лъжица прясното сирене (в зависимост от това колко тесто е останало) и омесете добре с ръце. Оформете на малки топчета, поставете върху чиния и замразете за около 30 минути. Междувременно разтопете кувертюра и пригответе няколко чаши с кристална захар.

Потопете охладените пуканки в горещия кувертюр, обърнете малко и поръсете със захарни перли. (Забележка: работете бързо, защото шоколадът изсъхва много бързо.)

Съвет: По желание  можете да добавите малки парченца марципан в сместа.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Великденски зайчета

Цветна купа от зърнени храни

Маслени бисквитки

Ягодов хляб тип „хармоника“

Звездни тарталети

Лимонени шотландски маслени бисквити

Всички рецепти:

Контакт

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • General Sales Terms (GST)

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".