• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Пудингови сърца с тесто от извара

Съставки

за около 20 броя

За тестото

  • 250 г обезмаслена извара
  • 70 г олио с неутрален вкус
  • 80 г мляко
  • 60 г захира захар фин кристал
  • 1 голяма щипка сол
  • 460 г фино брашно
  • 1 пакетче бакпулвер

За пудинга

  • 350 мл мляко
  • 50 мл сметана
  • 1 пакетче ванилов пудинг
  • 4 супени лъжици захира захар  кристал

 

За украса

  • Боровинки, малини
  • захира захар пудра

 

Приготвяне

Приготвяме пудинга с посочените съставки според указанията на опаковката. Оставяме го да изстине.

За да получим смес с извара разбъркваме изварата, олиото, млякото, захарта и солта с миксер за да се получим хомогенна смес. Смесваме брашното с бакпулвера и ги добавяме към сместа с извара. Първо разбъркваме с дървена лъжица, а след това месим с ръка до получаването на гладко тесто.

Загряваме фурната на 175 °C с горно/долно печене. Застиламе тава за печене с хартия за печене.

Разделяме тестото на две половини и разточваме всяка половина с формата на правоъгълник.

Разрязваме с нож по дължината ленти с ширина около 3 - 3,5 cм.

Слагаме пудинга в торбичка за шприцоване за еднократна употреба, отрязваме върха, и го разнасяме върху лентите. Забележка: оставяме няколко сантиметра в средата, за да може добре да се оформи върха на сърцето.  

Нарязваме боровинките и малините на малки парченца и ги разпределяме върху пудинга.

Навиваме на руло от двата края. Оформяме красиво върха така че, след изпичането все още да се вижда формата на сърцето.

Ако искаме можем да сложим още пудинг в средата.

Изпичаме сърцата в предварително загрята фурна за около 20 - 25 минути, докато станат златистокафяви. Оставяме ги да изстинат и ги поръсваме с пудра захар.

Забележка: Сърцата остават сочни за дълго време,  тестото не се втвърдява. Най-добре е да се съхраняват в херметично затварящ се съд.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Прасковена Галета

Джинджифилови сладки със сърце от кайсии

Бързи макови коронки

Бърза шапка за вещица с ябълков пълнеж

Безглутенова торта с манго и кокос

Кокосова Шарлот

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".