• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Пъстър шоколадов сладкиш

Съставки

За тестото (тава 29x42 cm, възможно е със сваляща се рамка за печене)

  • 3 яйца
  • 250 г захира кристална захар 
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 125 милилитър олио
  • 125 милилитър вода
  • 250 г брашно
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 30 г какао
  • мармалад от кайсии


Тъмен ганаш за пълнеж

  • 125 г бита сметана
  • 100 г натурален тъмен шоколад
  • 2 с.л. захира захар пудра
  • 2 – 3 чаши какаова глазура
  • ядливи очи или шоколадови моливи за рисуване на очите
  • цветна хартия и пера за декорация

 

 

Приготвяне

За тестото разбийте на пяна яйцата с кафявата захар и ваниловата захар. Постепенно разбъркайте вътре олиото и водата. (Колкото по-дълго бъркате, толкова по-пухкав ще стане блатът!). Смесете брашното с бакпулвера и какаото и разбъркайте. Разстелете тестото върху тава за печене и изпечете на 180°C за около 20 – 25 минути. 

За шоколадовия ганаш начупете шоколада на парчета или го нарежете на ситно. Оставете битата сметана да заври в тенджера, свалете тенджерата от котлона. Добавете шоколада и пудрата захар и разбъркайте добре с бъркалка, докато всички парченца се разтворят. Прехвърлете ганаша, покрийте го и го оставете да се охлади в хладилника до температурата вътре. След това разбийте ганаша с миксер или кухненски робот (с бъркалка), докато ганашът се втвърди.

Използвайте кръгла форма за сладки, за да изрежете кръгове от тестото за кекс. С помощта на нож изваждайте тестото от формата за изрязване. Отделете прибл. половината от кръговете настрана и изрежете или заоблете малко краищата им (за главите)

Останалите кръгове намажете с мармалад от кайсии и след това с шоколадов крем. Поставете заоблените кръгове отгоре. Поставете шоколадовите сладкиши върху решетка за торти. Отдолу поставете тава за оттичане на шоколада.

Загрейте шоколадовата глазура. Когато шоколадът се втечни, първо покрийте с глазура сладкишите отстрани и накрая намажете с шоколадова глазура отгоре. Оставете да изсъхнат.

Залепете очите или ги нарисувайте с шоколадовите моливи.

За индианските пера: Изрежете ленти с ширина около 1,5 cm от цветната хартия. Начертайте ги предварително с молив и линийка. Поставете лентата около готовия шоколадов сладкиш и отрежете, като оставите около 1 – 1,5 cm. Оформете кръг с нея и я закрепете на място с перо. Поставете върху готовите сладкиши.

Съвет: Можете да използвате остатъците от блата, за да направите топчета с шоколадов ганаш. Така няма да се наложи да изхвърляте нищо! За целта пригответе двойно количество ганаш. Натрошете остатъците от блата и ги смесете с толкова шоколадов ганаш, колкото да се получи плътна смес. Оформете топчета, потопете ги в шоколадовата глазура и ги оставете да изсъхнат. Перфектни за партито през Фашинг!

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Бързи лодки с ревен и извара

Кокосова Шарлот

Бонбони с фъстъци и овесени ядки

Шоколадови кубчета с кокос

Торта със сини боровинки, мак и лавандула

Сладкиш с ядки

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".