• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Прасковена Галета

Съставки

  • 300 г обикновено брашно
  • 100 г Захира Захар Кристал Захар
  • 170 г масло (веган или обикновено)
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • 3 супени лъжици кисело мляко (соево или обикновено)
  • 550 г праскови
  • 1 супена лъжица царевично нишесте
  • Захира Захар Пудра Захар за поръсване

Приготвяне

Смесете пшеничното брашно, 80 г органична кристална захар, бакпулвера, солта, маслото и киселото мляко на гладко тесто. Завива се в хартия за печене и се оставя за 1 час.

Междувременно загрейте фурната до 180°C.

Измийте, почистете и нарежете прасковите. Смесете филийките с царевичното нишесте. Разточете тестото на кръг върху хартия за печене. Поставете резените праскови в средата и прегънете тестото върху тях. Поръсете с останалата органична кристална захар и печете 35-40 минути.

Поръсете галетата с органична пудра захар и я сервирайте. Идеално се сервира с ванилов сладолед или бита сметана.

 

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Шоколадови кроасани

с канела и тръстикова захар

Торта „Бананов сплит“

Тирамису с ревен и френско грозде

Великденски гнезда

Торта с поръска

Мъфини с канела

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".