• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Палачинки на влюбените

Съставки

Съставки за около 6 броя

За пълнеж

  • 1 пакетче ванилов крем на прах
  • малко смляна ванилия или 1 пакетче ванилова захар
  • 500 г прясно мляко
  • 50 г захира захар фин кристал
  • 250 г сметана за разбиване
  • 200 г пресни малини

За тесто

  • 3 яйца
  • 1 щипка сол
  • 375 г прясно мляко
  • 180 г брашно
  • 30 г лиофилизирани малини (може да се пропусне)

Освен това

  • малко олио при изпичане
  • захира захар пудра за поръсване

Приготвяне

Приготвяме ваниловия крем според инструкциите на опаковката, именно от кремa на прах, от захарта и от млякото, прецеждаме го през сито, покриваме директно повърхността му с домакинско фолио (за да предотвратим образуването на твърд пласт) и го оставяме да се охлади на стайна температура.

Разбиваме сметаната до образуване на твърда пяна и я прибавяме с ръка към ваниловия крем. Временно го съхраняваме в хладилника.

Разбиваме яйцата със солта за 2-3 минути до получаване на пяна, след което добавяме останалите съставки на най-ниска скорост и разбъркваме до получаването на гладко тесто.

Намазваме голям тиган с незалепващо покритие с малко олио и изсипваме малко количество от тестото в центъра на тигана. Бързо завъртаме тигана във всички посоки, за да получим равномерно и тънко тесто. След около 1 минута обръщаме палачинката и я изпичаме от другата страна пак за минута.

Намазваме палачинката с крема, поръсваме я с малини, сгъваме я или я навиваме на руло, поръсваме я с пудра захар и още топла я хапваме.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Снежни звезди

Сладки с щампа

Брауни със сусам

Боровинкова торта с мътеница

Малинов чийзкейк с блат „брауни“

Фина торта с мак и извара

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".