• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Мъфин с ягодов чийзкейк

Съставки

за 12 броя

За тесто

  • 150 г брашно
  • 50 г маслени бисквити
  • 100 г студено краве масло (нарязано на кубчета)
  • 50 г захира захар фин кристал
  • 1 яйчен жълтък
  • 1 щипка сол
  • малко смляна ванилия или 1 пакетче ванилова захар

За пълнежа от чийзкейк

  • 1 яйце и останалия белтък
  • 1 щипка сол
  • 120 г извара
  • 250 г крема сирене
  • 80 г захира захар фин кристал
  • малко смляна ванилия или 1 пакетче ванилова захар
  • сок от ½ лимон
  • ½ чаена лъжичка царевично нишесте

За компота от ягоди

  • 200 г пресни ягоди
  • 40 г захира захар фин кристал
  • сок от ½ лимон
  • малко смляна ванилия или 1 пакетче ванилова захар

Освен това

  • 1 форма за мъфини
  • пресни ягоди за украса

Приготвяне

Слагаме маслените бисквити в торбичка за замразяване и с точилка ги натрошаваме (можем да използваме и миксер).

Бързо омесваме всички съставки на тестото в гладко тесто. Съхраняваме го така, че възможно да остане най-студено.

От ронливото тесто оформяме топчета, сплескваме ги, покриваме ги и ги оставяме в хладилника за най-малко половин час.

За пълнежа отделяме яйцата и разбиваме белтъците със солта до твърда пяна. Смесваме изварата с жълтъците, крема сиренето, захарта, ванилията, лимоновия сок и нишестето до кремообразна смес, след което внимателно слагаме разбитите белтъци.

Загряваме предварително фурната на 175° с горно/долно печене. Върху набрашнена работна повърхност разтегляме тестото до дебелина около 5 мм или малко по-тънко, и изрязваме кръгове с диаметър малко по-голям от този на кухините на формата за мъфини. Притискаме тестените кръгове във формите за мъфини.

След това ги пълним с пълнежа за чийзкейк и ги печем за около 30-35 минути до златисто кафяво.

Нарязваме ягодите на четвъртинки и ги слагаме в малка тенджерка заедно с останалите съставки. Варим ги на среден огън, като разбъркваме от време на време за около 7-10 минути.

След като се изпекат, оставяме мъфините напълно да се охладят и ги изваждаме от формите с тъп нож. Изсипваме ягодовия компот върху мъфините и хапваме.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Великденска плитка

Шарлот с пълнеж от ягоди

Чийзкейк с круша и ревен

Кокосова торта с ром и портокали

БИСКВИТКИ С МАКОВО СЕМЕ И ЖЕЛЕ ОТ ГРЕЙПФРУТ

Бишкоти с лимон и бадеми

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".