
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Сладко от манго*
Рула
Допълнително
За сладкото: Измийте 10–15 бурканчета по 200 мл с вряла вода и ги оставете да изсъхнат. Обелете мангото, отстранете костилката и нарежете месестата част на кубчета. Смесете ги с желиращата захар в голяма тенджера.
Загрейте сместа на среден огън, като разбърквате от време на време, след което я пасирайте с пасатор до фина консистенция. Варете интензивно около 4 минути. Готовото сладко изсипете горещо в бурканите, затворете веднага и оставете да се охлади напълно.
За рулото: Загрейте фурната до 180°C (горен и долен нагревател) и покрийте тава с хартия за печене.
Разбийте яйцата със захарта, ваниловата захар и солта на висока скорост за около 7–10 минути, докато сместа стане светла и пухкава. Смесете брашното с бакпулвера, пресейте го и внимателно го добавете към яйчената смес на части, като разбърквате ръчно.
Разстелете тестото равномерно върху подготвената тава и печете около 10–15 минути до златисто. Още горещият блат обърнете върху чиста кухненска кърпа, поръсена със захар, и внимателно отстранете хартията за печене. Навийте блата внимателно с помощта на кърпата и го оставете да изстине напълно – така ще се навие по-лесно със сладкото по-късно.
Запечете кокосовите стърготини в сух тиган на средна температура до златисто и ги оставете да се охладят. Развийте блата, намажете равномерно със сладкото от манго и поръсете с кокоса.
Навийте внимателно на руло и поръсете с Захира Пудра Захар.
Сподели или принтирай рецептата