• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

манго Рула

Съставки

Сладко от манго*

  •  2 кг манго
  • 1 пакет Желираща захар Захира 2:1

Рула

  • 6 яйца на стайна температура
  • 100 г Захира Фин Кристал
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 1 щипка сол
  • 90 г брашно
  • 1 щипка бакпулвер

Допълнително

  • 1 буркан домашно сладко от манго
  • 100 г кокосови стърготини
  • Захира Пудра Захар за поръсване

Приготвяне

За сладкото: Измийте 10–15 бурканчета по 200 мл с вряла вода и ги оставете да изсъхнат. Обелете мангото, отстранете костилката и нарежете месестата част на кубчета. Смесете ги с желиращата захар в голяма тенджера.

Загрейте сместа на среден огън, като разбърквате от време на време, след което я пасирайте с пасатор до фина консистенция. Варете интензивно около 4 минути. Готовото сладко изсипете горещо в бурканите, затворете веднага и оставете да се охлади напълно.

За рулото: Загрейте фурната до 180°C (горен и долен нагревател) и покрийте тава с хартия за печене.

Разбийте яйцата със захарта, ваниловата захар и солта на висока скорост за около 7–10 минути, докато сместа стане светла и пухкава. Смесете брашното с бакпулвера, пресейте го и внимателно го добавете към яйчената смес на части, като разбърквате ръчно.

Разстелете тестото равномерно върху подготвената тава и печете около 10–15 минути до златисто. Още горещият блат обърнете върху чиста кухненска кърпа, поръсена със захар, и внимателно отстранете хартията за печене. Навийте блата внимателно с помощта на кърпата и го оставете да изстине напълно – така ще се навие по-лесно със сладкото по-късно.

Запечете кокосовите стърготини в сух тиган на средна температура до златисто и ги оставете да се охладят. Развийте блата, намажете равномерно със сладкото от манго и поръсете с кокоса.

Навийте внимателно на руло и поръсете с Захира Пудра Захар.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Мъфини с горски плодове и бъз

Ягодов тарт с бъз

Торта с ябълки и мак

Тарталети с лешников крем и кафява захар Захира

Еклери с пълнеж от кайсии

Сладкиш с ядки

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".