• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Чатни от вишни

Съставки

Порции / Количество за пълнеж: 8 чаши по 145 мл

  • 1 кг вишни
  • 1 голяма глава бял лук
  • 50 мл растително масло
  • 240 г захира захар кафява тръстикова захар
  • 120 мл ябълков оцет
  • 2 супени лъжици риган
  • 1 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
  • 70 мл червено вино (или сок от червено грозде)

 

Приготвяне

Измиваме, махаме костилките и нарязваме на четвъртинки вишните.

Обелваме и нарязваме на ситно лука и го задушаваме в загрятото олио, докато стане прозрачен.

Добавяме към него захарта и като разбъркваме ги карамелизираме. Поливаме ги с оцета. Добавяме вишните, ригана и прясно смления черен пипер и добре ги разбъркваме.

Варим ги на умерен огън за около 40 минути като разбъркваме от време на време, докато сместа се сгъсти.

Малко преди края на готвенето добавяме като ги бъркаме червено вино и овкусяваме с черен пипер.

Още горещо изливаме чатнито в стерилизирани, добре затварящи се бурканчета и оставяме да престой една-две седмици преди да го сервираме.

Съвети:

Чатнито се съчетава добре с твърдо сирене, синьо сирене и ястия от дивеч.

Ако се съхранява на хладно място може да издържи няколко седмици. Ако бурканите са пастьоризирани и се съхранява на хладно и тъмно място чатнито ще се запази до една година.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Каша с ябълково пюре

Торта с манго и кокос

Поке купа за двама

Ябълков пунш

Кайсиев сладкиш с извара

Портокалово-ванилов чай

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".