• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Бързи лодки с ревен и извара

Съставки

за около 8 броя

  • 1-2 правоъгълни блата бутер тесто (многолистно)
  • 1 яйце
  • 100 г захира захар пудра
  • 1/2 пакетче ванилова захар
  • 40 г краве масло
  • 250 г обезмаслена извара
  • 20 г царевично нишесте
  • около 50 г ревен (1-2 стръка)

     
  • 1 яйце за намазване
  • захира захар пудра

 

Приготвяне

Поставяме тестото в тава, застлана с хартия за печене. Режем тестото на 8 парчета с правоъгълна форма. Загряваме фурната на 180⁰С с вентилатор.

Разбиваме яйцето със захарта и ваниловата захар до кремообразна смес. Разтопяваме бавно кравето масло и постепенно го бъркаме в сместа от яйце и захар. Разбъркваме я с изварата и царевичното нишесте.

Измиваме ревена, отстраняваме краищата му, обелваме дръжките на ревена и го режем на малки парчета.

Поставяме една супена лъжица от сместа с извара в средата на всяко парче тесто и отгоре разпределяме равномерно ревена.

Вземаме двата диагонално противоположни ъгли на тестото и здраво ги притискаме за да не се надигнат по време на печенето.

Разбиваме яйцето и с четка намазваме лодките.

Печем за около 20 минути.

Оставяме да се охладят и поръсваме с пудра захар.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Шоколадова бананова плитка

Кестенов марципанов сладкиш

с трохи

Шоколадова Торта с дупки с Манго

Пълнен шоколадово-ядков сладкиш

Сладки с щампа

Коледни квадратни кексчета

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".