• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Бисквити с ядки

Съставки

За ядковото ронливо маслено тесто

  • 150 гр. краве масло {студено}
  •  250 гр. брашно
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 1 чаена лъжичка подправка Спекулациус
  • 1 чаена лъжичка подправка за меденки
  • 50 гр. Захира КРИСТАЛНА ЗАХАР
  • 70 гр. ядки {смлени}
  •  Сърцевината на шушулка ванилия
  • 1 жълтък
  •  сламки от хартия

За нуга пълнежа:

  • 50 гр. нуга
  • 50 гр. шоколад {нарязан}
  • 100 гр. сметана
  • ¼ чаена лъжичка Подправка Спекулациус
  • ¼ чаена лъжичка подправка за меденки

Приготвяне

Загрейте фурната до 175° C горещ въздух. Покрийте формата за печене с хартия за печене. Нарежете студеното масло на парчета, омесете с брашното, бакпулвера, подправките и захарта. Бързо омесете смлените ядки и сърцевината на шушулка ванилия и жълтък. Охладете тестото за поне час. Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Изрежете по равен брой кръгли бисквити и във формата на сърце. Разполовете хартиените сламки и ги поставете в кръглите бисквити. Разпределете бисквитите върху тавата за печене и печете в предварително загрятата фурна на 175 ° C за 12 до 15 минути. Оставете да се охлади.

За пълнежа с нуга загрейте битата сметана с подправките в тенджера. Свалете тенджерата от котлона и разтворете нарязания шоколад и нугата в нея. Оставете ганаша да се охлади за кратко и разпределете върху кръглите бисквити. (Ако е необходимо, разбийте ганаша, ако е твърде течен). Отгоре поставете бисквитите във формата на сърце и сервирайте поръсени с пудра захар.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Захира Захар коледен кейк

с бадеми и червени боровинки с бял шоколадов крем

Печени бадемови капкейкове

Охлювчета с боровинки и извара

Великденски зайчета

Шоколадови кроасани

с канела и тръстикова захар

Шоколадови бисквити

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".