• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Бишкоти с лимон и бадеми

Съставки

За около 50 бишкоти 

  • 275 г пълнозърнесто брашно от спелта
  • 150 г захира захар  кристал
  • 1,5 ч.л. бакпулвер
  • малко сол
  • 2 яйца
  • 1 яйчен жълтък
  • малко зрънца от ванилия
  • тънки лентички от кората на ½ био лимон
  • сок от ½ био лимон
  • 75 г бадеми накълцани или на пръчици

 

Приготвяне

Загрейте фурната предварително на 180 градуса горещ въздух. Направете тесто от пълнозърнестото брашно от спелта, Wiener Backzucker, бакпулвера, солта, яйчния жълтък и зрънцата от ванилия. Измийте лимона с гореща вода, изрежете тънки лентички от кората и изцедете сока. Смесете тънките лентички от лимоновата кора и лимоновия сок с тестото.  Грубо накълцайте бадемите или нарежете на лентички и също смесете с тестото.

Поставете тестото върху поръсен с брашно работен плот и разточете грубо. Разделете тестото наполовина и оформете две съразмерни, издължени рула. Печете рулата в тава, покрита с хартия за печене около 20 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса горещ въздух. Извадете рулата от печката, нарежете на филийки с дебелина около половин сантиметър и още веднъж изпечете за десет до дванадесет минути.
 

Съвет: Бишкотите издържат няколко седмици в кутия за бисквити и са идеално допълнение към кафе.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Лятна Павлова

mit Erdbeerragout

Сладки с щампа

Тарталети с лешников крем и кафява захар Захира

Мъфини с канела

Печени бадеми

манго Рула

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".