• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Австрийски сладки крапферл с карамел и ядки

Съставки

За прибл. 45 броя:

  • 250 г брашно
  • 50 г смлени бадеми
  • 80 г кристална захар ЗАХИРА
  • 2 жълтъка
  • 220 г студено масло
  • 30 г какао

За овалване:

  • малко яйчен белтък
  • настъргани 50 г бадеми
  • 1 с. л. Виенска захар за глазура
  • малко канела

За пълнежа:

  • Карамел (Dulce de Lece) или фъстъчено масло

Приготвяне

Омеси всички съставки с k-перката на машината за тесто. Като алтернатива можеш да смесиш брашното с бадемите, да поставиш върху работния плот и да направиш кладенче в средата. Добави захарта и жълтъците. Нарежи маслото на малки кубчета и разпредели в кухината. Омеси бързо с ръце до гладко тесто, оформи го на топка, увий го в домакинско фолио и го остави да почива в хладилника за 2 часа.

Отдели малки парченца от тестото (около 15 г) и ги направи на топчета. Наръси брашното върху работната повърхност, оваляй топчетата в него и им направи вдлъбнатини с чукало или готварска лъжица. Нареди сладките върху тавата за печене.

Загрей фурната на 170 °. Запечи бадемите на тиган до златисто кафяво, отстрани от котлона, добави канелата и захарта и разбъркай.

Намажи сладките с белтък с четка, оваляй в бадемово-канелената смес и ги върни обратно в тавата.

Печи за около 10 минути. Извади от фурната и натисни отново леко вдлъбнатините, те трябва да са намалели при печенето.

Остави сладките да изстинат. Сложи карамелено или фъстъчено масло в торбичка за фризер, отрежи горната част и изстискай в дупките. Остави леко да изсъхне. Съхранявай в плътно затворен буркан.

Съвет: Оставащият белтък може да се използва за целувки.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Шоколадова кайсиева трошена торта

Тирамису с ревен и френско грозде

Бисквити с макадамия

Щрудел с лешници и смокини

Бърз сладкиш с маково семе и заквасена сметана в чаша

Тирамису с боровинки и кокос

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".