Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За форма с Ø 22 см
Загрей фурната на 180 °C (горен и долен реотан). Намажи стените на формата с мазнина и покрий дъното с хартия за печене. Смеси брашното, какаото, бакпулвера, солта и канелата в купа.
Разбъркай овесеното мляко, олиото и захарта в друга купа. Добави ябълковото пюре и отново разбъркай добре. Бавно добави течната смес към сухите съставки, като разбъркваш, докато се получи гладко тесто (не прекалявай с бъркането). Изсипи тестото във формата.
Разрежи крушата на четвъртини, премахни семките и нарежи на тънки резени. Подреди ги върху тестото във форма на ветрило. Нарежи лешниците на филийки и ги разположи върху тестото. Поръси с кафява захар и печи около 45 минути (провери с клечка). Извади тортата и я остави да изстине напълно.
Съвет: Сервирай със шоколадов сос!
Сподели или принтирай рецептата