• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Торта Зебра с ягоди без печене

Съставки

Порции: 10
Време за приготвяне: 20 минути (без времето за охлаждане)

  • 80 г краве масло
  • 200 г шоколадови маслени бисквити
  • 250 г ягоди (пресни или замразени, размразени и отцедени)
  • 200 г захира захар пудра
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 250 мл разбита сметана
  • 750 г извара
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 9 листи желатин

За украса

  • 1 шепа ягоди
  • Мента

Приготвяне

Застиламе с хартия за печене форма за торта с падащо дъно с диаметър 20 или 22 см.

Бавно разтопяваме кравето масло в малък съд.

Поставяме шоколадовите бисквити в торбичка за замразяване и ги натрошаваме с помощта на точилка. След това ги смесваме с разтопеното краве масло.

Разпределяме натрошената смес равномерно по дъното на формата за торта и с чаша силно я притискаме. Поставяме в хладилника.

Измиваме ягодите и отстраняваме дръжките. Добавяме 1 супена лъжица  лимонов сок и 50 г захар, и ги правим на пюре.

Разбиваме сметаната до твърда.

Накисваме желатина в студена вода за 5 минути.

Поставяме изварата, 150 г захар и ваниловата захар в купа и ги разбъркваме.

Изстискваме добре желатина и в тенджерка го разтопяваме на слаб огън.

Разбъркваме една трета от сместа с извара в разтопения желатин и ги загряваме, докато сместа стане течна. Добавяме тази смес към останалата смес от извара и добре ги разбъркваме.

Добавяме към тях твърдо разбитата сметана.

Изсипваме една трета част от изварата и битата сметана в купа и ги смесваме с ягодовото пюре.

Изсипваме един черпак от крема с извара в центъра на основата на тортата, след това изсипваме един черпак от крема от ягоди и извара в центъра на крема с извара. Повтаряме ги докато свърши целия крем.

Охлаждаме тортата поне 4 часа - за предпочитане цяла нощ.

Отстраняваме стените на формата за торта. Украсяваме я с пресни ягоди - разрязани наполовина или на четвъртинки - и прясна мента.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Великденски заек от бутер тесто

Компот от ябълки на тиган с канелен крем

Лимоново извара торта

Бишкоти с лимон и бадеми

Шоколадова фунийка

с корона от пуканки с карамел и лешници

морковена торта с крема сирене

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".