• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Торта с ябълки и мак

Съставки

за една форма за хляб

За тестото:

  • 250 мл мляко
  • 250 г смлян мак
  • 400 г ябълки (приблизително 5 броя)
  • 5 яйца
  • 130 г меко краве масло
  • 170 г захира захар пудра
  • 6 супени лъжици грис
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
     
  • Масло и брашно за формата
  • захира захар пудра

Приготвяне

Слагаме млякото да заври, добавяме мака като постоянно разбъркваме, след което отстраняваме от огъня и оставяме да се накисне за около 30 минути.

Нарязваме ябълките на четвъртинки, отстраняваме сърцевината, обелваме ги и ги настъргваме на едро ренде.

Загряваме предварително фурната на 180 °C с вентилатор. Намазваме форма за хляб и я посипваме с брашно или я застиламе с хартия за печене.

Разделяме яйцата и разбиваме белтъците на твърда пяна. Разбиваме маслото, захарта и жълтъците да станат пухкави. Прибавяме с бъркане  гриса, бакпулвера и настърганите ябълки. Разбъркваме ги с мака и внимателно прибавяме разбитите белтъци.

Изсипваме тестото във формата за печене и за около 55 минути печем (проверяваме с дървена шпатула). Поръсваме охладеният сладкиш със захар.

 

Забележка: Тази торта е много сочна и има чудесен вкус и на следващия ден.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Австрийски сладки крапферл с карамел и ядки

морковена торта с крема сирене

Бисквити с ядки

Тарт с натурален тъмен шоколад

Боровинково руло

Кестенов марципанов сладкиш

с трохи

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".