• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Торта с извара и маскарпоне

Съставки

Форма за торта с диаметър 18 см

  • 5 яйца
  • 180 г захира захар  кристал
  • 1 чаена лъжичка ванилова захар
  • 175 г бяло брашно
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 1 щипка сол
     
  • 80 мл сироп от бъз

Пълнеж от извара и маскарпоне

  • 4 листи желатин
  • 500 г обезмаслена извара
  • 250 г маскарпоне
  • 100 г захира захар  кристал
  • 2 супени лъжици лимонов сок

 

  • Сушени цветове от бъз и листенца от роза за украса
  • Краве масло за намазване
  • Галета

Приготвяне

Загряваме фурната на 180 градуса горно/долно печене. Намазваме формата за торта с краве масло и я поръсваме с галета.

За масленото тесто разбиваме енергично яйцата, постепенно добавяме захарта и ваниловата захар, докато сместа стане светложълта и пухкава и удвои обема си.

Пресяваме брашното с бакпулвера и щипка сол и внимателно ги добавяме към яйчената смес.

Изсипваме ги в намаслена и набрашнена форма за торта и печем за около 40 минути до светлокафяв цвят. Проверяваме с дървена шпатула.

Междувременно накисваме листите желатин в студена вода.

Смесваме обезмаслената извара с маскарпонето и захарта.

Изстискваме желатиновите листи, и ги разтопяваме в тенджерка на много слаб огън. Добавяме и разбъркваме 3 супени лъжици от сместа с извара и маскарпоне към желатина. Отстраняваме ги от огъня, добавяме към желатиновата смес и останалата смес от извара и маскарпоне. Накрая ги овкусяваме с лимоновия сок. Покриваме ги и охлаждаме в хладилника за 2 часа.

Разрязваме охладения блат наполовина и намазваме със сиропа от  бъз.

Изваждаме от хладилника крема от извара и маскарпоне и поставяме  пълнежа между блатовете на тортата, а останалия крем разпределяме по външните части и отгоре. Охлаждаме до готовност за сервиране.

Украсяваме със сушените цветя.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Шоколадови кроасани

с канела и тръстикова захар

Компот от праскови и кардамон

ОБЪРНАТА ТОРТА С КРУШИ И КАРАМЕЛ

Торта с меденки

Домашен орехов кекс с ябълки и канела

Сладкиш с ядки

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".