Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за две форми за торта (ø 20 см)
За блатовете:
За крема:
За пълнежа:
За топката сладолед:
За шоколадовото покритие и декорация:
Още:
Загрей фурната на 180 °C. Покрий формите за торта с хартия за печене.
Разбий яйцата и захарта за печене до много пухкава смес. Настържи кората на лимона и я добави към яйчената смес. Разрежи лимона наполовина, изстискай сока и го прибави бавно към тестото заедно с олиото и водата, като разбъркваш. Смеси брашното с бакпулвера и ги прибави внимателно към тестото, докато стане гладка смес. Разпредели тестото равномерно в двете форми и печи около 35-40 минути (провери с клечка). Остави да изстине във формите.
За крема разбъркай маскарпонето, изварата, пудинга и пудрата захар. Разбий сметаната и я прибави внимателно към крема. Напълни крема в пош с дупчена накрайник.
Измий ягодите, подсуши ги, отстрани дръжките и ги нарежи на тънки филийки.
Изравни двата блата по височина (остатъците ще ти трябват по-късно) и всеки разрежи хоризонтално на две, така че да имаш 4 блата. Постави най-долния блат върху поднос за торта и с пош нанеси крем от извара по ръба. Вътре в кремовия ринг намажи дебел слой от пюрето от ягоди и подреди ягодови парченца. Нанеси още малко крем върху ягодите и заглади. Направи същото с двата средни блата и постави последния блат отгоре. Първо нанеси крем върху горната част на тортата, после по страните. Заглади с шпатула. Охлади тортата за няколко часа в хладилник.
За шоколадовото покритие разтопи бялата кувертюра на водна баня. Добави хранителната боя и остави да изстине леко. Когато шоколадът не е много течен, може да направиш красив "дрип" ефект.
От остатъците на кекса, смесени с крема сирене и пудра захар, оформи топка с подходящ размер за сладоледена кофичка. Постави топката върху тортата. Покрий топката първо с шоколада, после нанеси шоколада върху повърхността на тортата и остави да се стича по страните. Веднага поръси със захарни пръчици. Забучи сладоледената кофичка в топката. Дръж тортата в хладилника до сервиране.
Сподели или принтирай рецептата