• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Тарт с лимон и мента

Съставки

Порции: 12
Време за приготвяне: 40 минути (без времето за охлаждане)

За тесто за тарт:

  • 250 г брашно
  • 140 г студено краве масло
  • 70 г захира захар пудра
  • 1 яйце
  • 30 г холандско какао за печене
  • 1 щипка сол

За лимоновия крем:

  • 150 мл лимонов сок
  • 175 г захира захар фин кристал
  • 3 яйца
  • 175 г масло
  • Кората на половин био лимон

За топинг:

  • 1 био лимон
  • боровинки
  • прясна мента
  • ядливи цветя

Приготвяне

Тесто за тарт:

Начупваме маслото на малки кубчета.

Омесваме всички съставки на гладко тесто. Увиваме го във фолио и го поставяме в хладилника за 30 минути.

Загряваме предварително фурната на 180 градуса горно/долно печене. Намазваме с краве масло форма за торта с диаметър 28 см.

Разточваме тестото за тарта с точилка и го поставяме във формата за тарта. Набождаме с вилица тестото няколко пъти. Върху тестото поставяме хартия за печене. Покриваме с бобови култури или ориз и печем 10 минути. След това отстраняваме бобовите култури и хартията за печене и печем още 10 минути. Оставяме да се охлади.

Лимонов крем:

Оставяме лимоновия сок и захарта да заврят в тенджерка, докато захарта се разтвори напълно, след което ги оставяме леко да се охладят. 

Разбиваме яйцата и към тях добавяме 5 супени лъжици от лимоновата смес, след което добре ги разбъркваме. Изсипваме тази смес в останалата лимонова смес.

Като разбъркваме постоянно оставяме всичко да ври на среден огън, докато сместа се сгъсти. Отстраняваме от огъня и добавяме маслото и лимоновата кора, като бъркаме.

Топинг:

Изсипваме лимоновия крем върху основата на тарта, намаляваме температурата на фурната на 110 градуса и печем 15 минути.

Изваждаме лимоновия тарт от фурната и го оставяме напълно да се охлади. Най-добре е да се остави да се охлади в хладилника за една нощ.

Нарязваме лимона на филийки и с тях покриваме тортата. Разпръсваме с листа от прясна мента, боровинки и ядливи цветя.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Пръчици със сладко от касис

Тиквеник с фина захар Захира

Торта с манго и кокос

Сладки с нуга и целувки

Бисквити с ядки

Пудингови сърца с тесто от извара

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".