• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Сладко от тиква и ябълки

Съставки

Порции / количество за пълнене: около 1200 мл (6 чаши по 200 мл)
Време за приготвяне: 15 минути

  • 500 г тиква Хокайдо
  • 70 мл непрецеден ябълков сок
  • 500 г тръпчиви ябълки (напр. Boskop, Topaz)
  • Сок от 2 лимона 
  • 500 г захира захар желираща 2:1
  • 1 пръчка канела

Приготвяне

Измиваме тиквата, разрязваме я на половина, изваждаме семките и я задушаваме на кубчета с непрецедения ябълков сок, докато омекне. Пасираме с ръчен пасатор.

Измиваме и обелваме ябълките, отстраняваме сърцевината им и ги настъргваме на ситно ренде към тиквеното пюре. Разбъркваме ги добре със захарта и лимоновия сок, добавяме канелената пръчица.

Оставяме ги да заврят като разбъркваме, и като бълбукат ги варим 4 минути. Проверяваме дали са се желирали.

Отстраняваме канелената пръчица. Изсипваме сладкото в подготвените бурканчета и добре ги затваряме.

Съвет:

За по-пикантен вкус добавяме към сладкото един звездообразен анасон и 2 карамфила.

Ако извадим подправките от тенджерата преди да изсипем сладкото, можем добре да ги изплакнем с течаща вода, поставяме ги върху кухненска хартия за да изсъхнат, и отново можем да ги използваме.

 

Сладкото е вкусно с бял хляб и със сирене. Ако сме с приятели и го сложим на масата, всички ще искат да го дегустират отново!

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Конфитюр от ягоди

Манго чътни

Конфитюр от малина с бял шоколад

Сладко от портокали и боровинки

Конфитюр от праскови и малини

Конфитюр от праскови и къпини

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".