• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Шоколадови кроасани

Съставки

За 8 порции
тесто:

  • 380 г брашно
  • 20 гкакао
  • 1 яйце размер M
  • 50 г масло
  • 240 мл мляко
  • 60 г  захира захар кафява тръстикова захар
  • 20 г мая
  • 2 г канела
  • 5 г сол

За намазване накрая:

  • 1 яйце размер M
  • 50г захира захар кафява тръстикова захар

Приготвяне

В купа смесете темперираното до стайна температура мляко, 100 g брашно, какаото, също и маята, след което покрийте с кърпа. Оставете квасеното тесто на стайна температура за 1 час, за да втаса. След това добавете останалото брашно, яйцата и захарта и бъркайте сместа с лъжица или с миксер 2 до 3 минути. Добавете солта и канелата и най-накрая маслото, и продължете да бъркате, докато тестото не стане твърдо и еластично; това може да продължи от 10 до 15 минути. Покрийте тестото с кухненско фолио или влажна кърпа за ръце и го оставете на стайна температура, докато обемът му се удвои; това ще отнеме най-малко 30 минути. Внимателно поставете втасалото тесто върху площ, леко поръсена с брашно, и с пръсти го изтеглете така, че да се получи кръг с диаметър около 25 cm. Нарежете тестото с помощта на колело за рязане на осем еднакви парчета. Вземете отделните парчета и едно по едно ги разточете с точилка върху поръсената с брашно работна площ така, че да придобият формата на продълговати триъгълници, след което ги сгънете от широката страна по посока към върха. Колкото повече ги сгъвате и разточвате, толкова повече ще се надигнат кроасаните при печене и толкова по-рохки ще станат. В тава, покрита с хартия за печене, наредете кроасаните на разстояние един от друг, тъй като при печенето силно ще се надигнат. Покрийте ги с фолио и ги оставете на стайна температура да увеличат обема си два пъти и половина. Намажете ги с разбитото яйце, поръсете ги с останалата тръстикова захар и ги сложете да се пекат в предварително загрята фурна. Печете около 12 минути на 190° C, докато не придобият тъмнозлатист цвят. Най-добър е вкусът им, когато са пресни.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Шоколадова торта

Бързи макови коронки

Лятно панетоне с кайсии

Орехови бисквити с кафе и ганаш

веганска шоколадово-крушова торта

Шоколадова фунийка

с корона от пуканки с карамел и лешници

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".