• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Шоколадови копчета

Съставки

За тестото

  • 300 гр. пшенично брашно
  •  50 гр. настъргани орехи
  •  50 гр. какао на прах
  •  100 гр. Захира Пудра Захар
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 250 гр. краве масло
  • 1 яйце

Освен това

  • Накълцан шам фъстък
  • Настъргани лешници
  •  златен прах

Приготвяне

Смесете брашното, орехите, какаото на прах, пудрата захар и ваниловата захар. Добавете маслото на кубчета и яйцето.

Омесете гладко тесто. Завийте с прозрачно фолио и оставете да се охлади за поне 1 час. Загрейте фурната до горе и отдолу.

Оформете тестото на малки топчета, поставете върху тава, застлана с хартия за печене и поръсете 1/3 от бисквитите с шамфъстък и 1/3 с лешници. Останалата трета част се украсява след това.

Печете в предварително загрятата фурна на средната решетка при 180 ° C (конвекция) за около 18 минути (в зависимост от размера на топчетата). Оставете да се охлади и намажете останалите топчета със златен прах.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Шоколадов салам

Пудингови сърца с тесто от извара

Сливов кекс

Макови сладки със сладко от сливи

Тирмису от лимони и малини

Чътни от нектарини с розмарин

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".