• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Шоколадова кайсиева трошена торта

Съставки

за тава за печене с висока рамка (30 х 40 см)

За трошлива основа:

  • 370 г краве масло
  • 540 г брашно
  • 280 г захира захар фин кристал
  • 30 г какао
  • 40 г шоколад за готвене (начупен на едро)

За крема с извара:

  • 5 яйца
  • 150 г захира захар фин кристал
  • 1 щипка сол
  • 750 г обезмаслена извара
  • 250 г маскарпоне
  • 1 пакетче ванилов пудинг на прах
  • 100 мл портокалов сок

За топинга:

  • 750 г кайсии
  • (по желание череши)

Приготвяне

Измиваме кайсиите, добре ги отцеждаме, разрязваме ги наполовина и махаме костилката.

За да приготвим трошлива основа на слаб огън разтопяваме кравето масло.  Поставяме в купа брашното, захарта, какаото и разтопеното масло и добре ги разбъркваме с дървена лъжица. Добавяме шоколада и ги бъркаме.

Загряваме фурната на 180⁰С с вентилатор.

Поставяме две трети от трошливото тесто върху намазаната с масло тава и силно притискаме (притискаме много добре или - ако предпочитаме - предварително изпичаме тестото за 5 минути за да бъде основата малко по-хрупкава).

За крема от извара разбиваме яйцата, захарта и щипка сол за около 10 минути, докато сместа стане много кремообразна. Разбъркваме ги с изварата, маскарпонето и пудинга на прах. Накрая внимателно ги разбъркваме с портокаловия сок.

Разпределяме сместа от извара върху (предварително изпечената) натрошена основа и отгоре разпределяме равномерно кайсиите. Останалите трохи се разпределят равномерно върху кайсиите. Печем ги на средната решетка на фурната за около 50-55 минути.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Шоколадово-кокосово руло

Ягодов хляб тип „хармоника“

Лимоново извара торта

Торта с поръска

Джинджифилови сладки със сърце от кайсии

манго Рула

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".