• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Пръчици със сладко от касис

Съставки

За тава с прибл. размери 47 x 39 cм.


За тестото:

250 г масло (студено)
1 яйце
1 жълтък
250 г брашно
150 г кристална захар ЗАХИРА
200 г смлени бадеми
1/2 пакетче бакпулвер
1 ч. л. канела на прах
1 смлян карамфил – на върха на ножа
1 щипка сол

За рисуване:

400 г сладко от касис
1 с. л. ром
захар за поръсване

Приготвяне

Загрей предварително фурната на 160°. Нарежи маслото на кубчета и го омеси на ръка заедно с яйцата, жълтъка и подправките. Разточи 2/3 от тестото върху тава, покрита с хартия за печене, докато стигне до ъглите. Разбъркай сладкото с рома и намажи равномерно. Разточи останалото тесто на тънко, нарежи на ленти с ширина 1 см и нареди диагонално, в тавата на разстояние 1-1,5 см една от друга. Печи на средно положение около 20 минути на 160°. Остави да изстине напълно и нарежи на ивици. Поръси с пудра захар

Срок на годност (при съхранение в добре затворена кутия): прибл. 3 седмици.

Добре е да знаеш: Работи бързо; Ако тестото стане твърде ронливо за обработка, добави 1-2 супени лъжици ледено студена вода.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

веганска шоколадово-крушова торта

Великденски мъфини

Шоколадови кубчета с кокос

Сладкиш с печени ябълки и пудра захар Захира

Джинджифилови сладки със сърце от кайсии

Шоколадова кайсиева трошена торта

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".