• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Пралинета Спекулус

Съставки

около 30 броя

  • 100 г краве масло (меко)
  • 100 г захира захар пудра
  • 125 г черен шоколад
  • 125 г смляни лешници
  • 1 чаена лъжица смляна канела
  • ¼ чаена лъжица смлян джинджифил (може да се замени със смлян кардамон)
  • ¼ чаена лъжица смлян карамфил
  • ¼ чаена лъжица смляно индийско орехче
     
  • цветни пръчици за украса
  • кокосови стърготини за украса

 

Приготвяне

 Бъркаме мекото масло със захарта, докато стане пухкаво.

Разтопяваме черния шоколад на водна баня – за което оставяме тенджера с вода да заври. Начупваме шоколада. Поставяме купа с подходяща форма и от материал над горещата вода и в нея разтопяваме шоколада като постоянно го бъркаме.

Запичаме за кратко смлените лешници с подправките в тиган без мазнина - това засилва вкуса им.

Добавяме разтопения шоколад и сместа с лешници и подправки към маслената смес и добре ги разбъркваме. Сместа трябва да е гъста, но да не е  течна, ако е необходимо добавяме още лешници и разбъркваме.

Охлаждаме сместа в хладилника за около 30 минути.

В сместа изрязваме кръгли форми с малка лъжица и оформяме с ръце  топчета. Овалваме ги в цветни пръчици или в кокосови стърготини. Охлаждаме до готовност за сервиране.

Авторско право: Mei liabste Speis

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Великденски заек от бутер тесто

Бързи макови коронки

Плодова торта

Ябълково-канелени бисквити

Печени бадеми

Мъфин с ягодов чийзкейк

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".