• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Печени бадемови капкейкове

Съставки

  • 3 яйца със стайна температура (размер М)
  • 120 г захира захар фин кристал
  • 1 щипка сол
  • Малко смляна ванилия или 1 пакетче бурбонска ванилова захар
  • 120 мл олио
  • 100 г заквасена сметана
  • 80 г настъргани бадеми
  • 120 г брашно
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • 150 г нарязани на дребно печени бадеми

за крема

150 г маскарпоне

200 г сметана

1 пакетче втвърдител за сметана

80 г захира захар фин кристал

½ чаена лъжица подправка Спекулус

1 чаена лъжичка амарето (на вкус)

150 г обезмаслена извара

Приготвяне

Предварително загряваме фурната на 175°С горно /долно печене и поставяме хартия във форми за 12 мъфина.

Разбиваме яйцата със захарта, солта и ванилията за около 5-7 минути, докато станат на пяна.

На най-ниската степен добавяме олиото и заквасената сметана.

Смесваме брашното с бадемите и бакпулвера и ги добавяме към останалите съставки.

Добавяме 120 г от нарязаните на дребно печени бадеми и слагаме  тестото в приготвените форми за мъфини с лъжица или с лъжица за сладолед.

Изпичаме бадемовите мъфини в предварително загрятата фурна за около 20-25 минути до златисто кафяво и след това ги оставяме напълно да изстинат.

Смесваме в купа всички съставки за крема, с изключение на обезмаслената извара, и бъркаме за кратко на най-висока скорост за да се получи кремообразна и плътна смес. Внимаваме сметановата смес да не я разбиваме прекалено дълго, защото в противен случай може да доведе до подсирването й. Сместа е готова, когато придобие структура и усетим, че е по-твърда.

Объркваме към нея и обезмаслената извара на най-ниска степен и изсипваме крема в торбичка за шприцоване снабдена със звезден накрайник.

За да получим перфектната "вихрушка", първо поставяме крем в центъра на мъфините. След това сипваме крема от външната страна към центъра и поръсваме с останалите печени бадеми.

Мъфините с печени бадеми се съхраняват в хладилника за около 2-3 дена, но винаги са най-вкусни през първия ден.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Компот от праскови и кардамон

Кифлички с маково семе и ванилия

Торта от спелта и извара с трохи

Домашен орехов кекс с ябълки и канела

Торта с извара и маскарпоне

бъз и листенца от роза

Снежни звезди

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".