• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Печени бадеми

Съставки

  • 1 шушулка ванилия
  • 200 мл вода
  • 300 г захар Захира
  • 1 чаена лъжичка смляна канела
  • 400 г бадеми 

Приготвяне

Нарежете шушулката ванилия по дължина и изстържете вътрешността. Поставете водата, захарта и канелата в голям тиган, оставете съставките да заврят, добавете бадемите и разбъркайте. Варете бадемите на умерен огън за около 8-10 минути, докато течността се изпари. Разбъркайте няколко пъти с дървена лъжица. Веднага след като течността се изпари, захарта кристализира и покрива бадемите.

Сега продължете да загрявате бадемите, като бъркате непрекъснато, докато карамелът отново стане течен и бадемите са покрият с равномерен слой.

Веднага поставете печените бадеми върху хартия за печене и ги отделете с помощта на дървена шпатула. Внимавайте: бадемите са много горещи! Оставете да се охладят. Опаковайте ги в целофан.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Мини ябълков щрудел на шишчета

Бърза шапка за вещица с ябълков пълнеж

Австрийски бухти

ОБЪРНАТА ТОРТА С КРУШИ И КАРАМЕЛ

Маслени бисквитки

Пралинета Спекулус

с два вида топинг

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".