• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Орехови бисквити с кафе и ганаш

Съставки

За 20 броя

Тесто

  • 100 г кестеново брашно
  • 30 г ленено брашно
  • 30 г филирани бадеми
  • 1 жълтък
  • 100 г меко масло
  • 50 г кафява захар Захира
  • Настърганата кора от 1 лимон
  • 1 щипка сол
  • 1 супена лъжица заквасена сметана

Ганаш пълнеж

  • 200 г горчив кувертюр
  • 1 супена лъжица кафе на прах
  • 100 мл леко разбита сметана
  • 50 мл вода
  • 10 орехови ядки, разделени на половинки (общо 20)

Хартия за печене

Форма за бисквитки

Приготвяне

За бисквите - смесете всички съставки заедно и замесете в гладко тесто. Увийте в прозрачно фолио и оставете в хладилник за 2 часа.

Разточете тестото с дебелина 2 мм върху набрашнена повърхност, изрежете бисквити с кръгла назъбена формичка (диаметър 4 см) и ги поставете в тава, покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрятата фурна на 180 ° C (горе / долу нагряване) на средната решетка за около 15 минути до златисто жълто. Оставете да се охлади.

За пълнежа нарежете горчивата кувертюра на ситно, оставете кафето на прах, сметаната и водата да заври и залейте горчивите парчета кувертюра. Оставете да престои за кратко, след което пюрирайте на ситно с ръчен пасатор. Охладете, докато се постигне кремообразна консистенция, след това я изсипете в пош за шприц и използвайте накрайник звезда. Оформете малка розичка върху бисквитката и завършете с половин орех.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

морковена торта с крема сирене

Торта „Бананов сплит“

Кнедли с пълнеж от сливи

Кокосова Шарлот

Малинов чийзкейк с блат „брауни“

Тарталети с лешников крем и кафява захар Захира

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".