
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Добре разклатете бъзовите цветове и премахнете дебелите стъбла. Загрейте водата до кипене и разтворете захарта за сироп в горещата вода, след което я доведете до кипене, докато разтворът стане прозрачен. Изсипете захарния разтвор върху бъзовите цветове.
Обелете краставицата и я нарежете на филийки. Изцедете сока от лаймовете. Оставете сиропа да се охлади, след което добавете бъзовите цветове, краставичените филийки и сока от лайм. Покрийте и оставете да се накисва за 24 часа.
Прецедете сиропа през цедка, кипете 3 минути и още горещ изсипете в стерилизирани бутилки, затворете добре и съхранявайте на хладно място.
Сподели или принтирай рецептата