• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Мармалад с ябълков пунш

Съставки

Продукти за около 6 чаши по 250 ml

  • 500 мл ябълков сок естествено мътен
  • 1 пръчица канела
  • 2 зрънца карамфил
  • 1 парченце джинджифил малко
  • 1 пакетче чай Punsch-Fix (алтернативно: Glühfix или Winterzauber)
  • 1 кг ябълки (Elstar, Boskop, Jona Gold)
  • 500 г желираща захар захира 2:1
  • ½ лимон
  • 4-6 цл ром

Приготвяне

Сварете ябълковия сок с подправките, чая и джинджифила в голяма тенджера. Прецедете и махнете пакетчето чай. Обелете ябълките, отстранете семките и нарежете на малки парченца и поставете с лимоновия сок в тенджера. Загрейте и сварете, докато ябълките омекнат. Добавете желираща захар и след това оставете да ври 4 минути, като бъркате.

Пробвайте желето. Накрая добавете рома. Свалете тенджерата от котлона и веднага напълнете мармалада в буркани, измити с гореща вода. Затворете веднага и обърнете за 15 минути с капачката надолу.

Указание: В началото консистенцията на мармалада е малко по-течна и се сгъстява с охлаждането.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Малиново сладко с просеко и маточина

Сладко от смокини

Вишни с кокос

Конфитюр с праскови и лавандула

Мохито ментов сироп

Сироп от ревен

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".