• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Малки кексчета лебкухен

Съставки

За около 9-10 кексчета:

  • 2 яйца
  • 60 г захира кристална захар 
  • 50 г масло
  • 120 мл прясно мляко
  • 300 гбрашно
  • ½ пакетче бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • 1 с.л. подправка за лебкухен
  • ½ ч.л. канела
  • малко брашно {за работния плот}
  • 1 жълтък {за намазване}
  • мармалад по желание

За глазурата:

  • 50 г захира захар пудра
  • 1 с.л. прясно мляко
  • 1 щипка канела

Приготвяне

Загрейте фурната предварително на 175 °C горещ въздух. Покрийте две тави с хартия за печене. Разбийте яйцата със захарта в кухненски робот на пяна. Добавете маслото и млякото и разбийте отново. Смесете брашното с бакпулвера и подправките и добавете към сместа от масло и захар.

Поръсете малко брашно върху работен плот, разточете върху него тестото на дебелина около един сантиметър и изрежете кексчета. Разпределете кексчетата върху тавите за печене и намажете с жълтък. Печете в предварително загрята фурна на 175 °C горещ въздух около 25 минути до златистокафяво.

За глазурата Разбийте гладко пудрата захар с млякото и щипка канела {на вкус}, капнете от сместа върху изстиналите кексчета. Разполовете кексчетата по дължина и намажете с мармалад. Много им подхожда мармалад от сини сливи и ром. 

 

 

 

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Шоколадова звездна коледна елха

Домашен орехов кекс с ябълки и канела

Звездно коледно дърво

Кокосово-бедомови топки

Тирамису Тако

Сладкиш с печени ябълки и пудра захар Захира

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".