
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Допълнително:
Нарежете маслото на малки кубчета и омесете с останалите съставки до получаване на тесто. Увийте тестото в кухненско фолио и го оставете в хладилника за поне 30 минути. Загрейте фурната на 160 °C (с вентилатор) и покрийте две тави с хартия за печене. Разточете тестото върху набрашнена повърхност до дебелина около 0,5 см.
Нарежете тестото на квадрати с размери 8 см. В центъра на всеки квадрат поставете по 1,5 чаена лъжичка ягодов мармалад.
Вариант 1 – отворено любовно писмо: Сгънете три от ъглите на квадрата към центъра и леко притиснете към мармалада. От останалото тесто изрежете малки сърца и ги поставете в центъра на сгънатите ъгли, като ги притиснете леко.
Вариант 2 – затворено любовно писмо: Сгънете всички четири ъгъла на квадрата към центъра и леко притиснете към мармалада. От останалото тесто изрежете малки сърца и ги поставете в центъра на сгънатите ъгли, като ги притиснете леко.
Поставете любовните писма в тавите, поръсете ги с пудра захар и ги печете около 20-25 минути, докато леко покафенеят.
Извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат.
Преди сервиране поръсете отново с пудра захар.
Сподели или принтирай рецептата