• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Лимоново извара торта

Съставки

Съставки за бисквитените слоеве:

  • 5 яйца
  • Щипка сол
  • 125 г виенска пудра захар
  • 120 г брашно
  • ½ ч. л. бакпулвер

Съставки за крема:

  • 500 г маскарпоне
  • 500 г извара
  • 200 г виенска пудра захар
  • Настъргана кора и сок от ½ лимон (био)
  • 250 г сметана
  • 2 пакетчета стабилизатор за сметана

Допълнително:

  • Пресовани ядливи цветя за украса

Приготвяне

Приготвяне на бисквитените слоеве: Загрейте фурната на 175°C (горен/долен нагревател) и покрийте дъното на две форми за торта (20 см диаметър) с хартия за печене.
Разделете яйцата и разбийте белтъците с щипка сол до твърд сняг. Разбийте жълтъците с пудрата захар до пяна за поне 5-7 минути.

Смесете брашното с бакпулвера, пресяйте го и внимателно го добавете на части към жълтъчната смес и белтъците. Разпределете тестото равномерно в двете форми за торта и го печете в предварително загрята фурна около 20-25 минути, докато стане златисто, но не прекалено тъмно.

Извадете бисквитените слоеве от формите и ги оставете да се охладят напълно.
Приготвяне на крема: Разбийте маскарпонето, изварата, пудрата захар и лимоновия сок на най-ниската степен до гладка, кремообразна консистенция. азбийте сметаната със стабилизатора за сметана до твърд сняг и внимателно я смесете с маскарпоновата смес.
Поставете крема в пош с гладък накрайник, за да може тортата да бъде запълнена равномерно.


Сглобяване на тортата: Поставете първия бисквитен слой върху тортен поднос и равномерно разпределете крема. Поставете втория бисквитен слой върху него и покрийте цялата торта с останалия крем. Оставете в хладилник за поне 1-2 часа. За декорация по желание може да добавите пресовани ядливи цветя.
 

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Бисквити с макадамия

Кокосова Шарлот

Бързи макови коронки

Плодова торта

Тирамису с ревен и френско грозде

Фина торта с мак и извара

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".