• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Крушов оцет

Съставки

  • 3 средно големи круши (около 650 г)
  • 1 литър вода
  • 30 г захира захар  кристал
  • шише от 2,5 литра

 

Приготвяне

Добре измиваме и подсушаваме крушите, след което ги нарязваме на кубчета с големина около 1 см. Поставяме парчетата круши, заедно с кожата, сърцевината и дръжката в голям (много чист и стерилизиран!) буркан.

Добавяме захарта и наливаме водата така че, всичко да се покрие. Покриваме буркана с чиста кърпа, и я закрепваме с гумен ластик към отвора на буркана.

Оставяме на светло място при стайна температура съставките на крушовия оцет да престоят в буркана в продължение на две седмици. Разбъркваме внимателно всеки ден за да избегнем появата на плесен. Ферментацията може да доведе до образуване на пяна отгоре.

Щом усетим лека миризма на оцет, поставяме марля на сито от неръждаема стомана, изсипваме сместа от оцет през ситото в чист, стерилен съд и оставяме добре да се отцеди. Покриваме отново с чиста кърпа и гумен ластик и оставяме да ферментира на светло място при стайна температура за още 4-6 седмици. След това отново го изсипваме през сито, подплатено с чиста марля. Наливаме готовия крушов оцет в стерилизирани шишета и ги затваряме. Съхраняваме ги на хладно място.

Съвет: Вместо круши могат да се използват ябълки или малини. Опитай!

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Боле с лайм, манго и малини

Портокалово-ванилов чай

Лятно боле без алкохол

джин и босилек Напитки

СИРОП ОТ БЪЗ СЪС ЗАХАР ЗАХИРА

Цитрусов-билков сироп с розмарин

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".