• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Конфитюр с праскови и лавандула

Съставки

  • 1 кг праскови
  • 1 лимон
  • 1 кг желираща захар ЗАХИРА 1:1
  • 1 чаена лъжичка лавандулови цветове

Приготвяне

Обели прасковите, нарежи ги на малки парченца, като запазиш естествения им сок. Добави сока на половин лимон, захарта и остави да престои половин час.

Сложи плодовата смес да кипне веднъж и след това я блендирай. Добави сока от другата половина на лимона и остави сместа да ври в продължение на 6 минути. Махни от котлона, сложи лавандулата и разбъркай добре. След това остави да заври още веднъж, сипи горещия конфитюр в бурканчетата, затвори ги и ги обърни върху капачките за 10 минути.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Сладко от смокини

Мармалад с ябълков пунш

Сладко от ягоди и джин

Сладко от круши и ванилия

Чатни от круши и тиквички

Сладко от ванилия от кайсии

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".