• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Конфитюр от праскови и смокини

Съставки

600 г праскови

400 г смокини

1 кг желираща захар ЗАХИРА 1:1

Приготвяне

Бланширай за кратко прасковите във вода, след което ги охлади в студена вода, обели ги, разрежи ги на половина и отдели костилките. Измий смокините внимателно под течаща вода, изсуши ги с домакинска хартия и отстрани дръжките. Миксирирай плодовете и добави захарта. Сложи сместа да заври, като разбъркваш непрекъснато. Остави за 6-8 минути, като през цялото време отстраняваш пяната. Направи тест за желиране. Когато е готов, сипи горещия конфитюр в бурканчета и ги затвори добре.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Сладко от тиква и ябълки

Френско грозде - After Eight

Конфитюр от ягоди с ревен

Конфитюр от праскови и малини

Чътни от кайсии

Кайсиев конфитюр с лешници

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".