• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Коледни човечета

Съставки

За тестото

30 г кристална захар ЗАХИРА
500 г мед
30 мл вода
500 г фино ръжено брашно + малко повече за работната повърхност
10 г сода за хляб
1 пакетче ванилия
10 г канела
кората на ½ портокал
2 жълтъка
прясно мляко
250 г пудра захар ЗАХИРА
захарни перлички
анасон, джинджифил, индийско орехче, кардамон, кориандър, карамфил

За декорацията

сламки
лентички
шприц
два цвята фондан

Приготвяне

Разтопи захарта, меда и водата в тенджера на слаб огън. Смеси брашното, содата, ванилията, канелата и подправките, както и портокаловата кора.

Добави яйчния жълтък бавно към сместа, докато се образува гладко тесто.

Увий в домакинско фолио и постави в хладилник за най-малко 1 час. (За предпочитане за една нощ) Загрей фурната до 180° отгоре и отдолу. Разточи тесто с дебелина около 0,5 см. Направи дупка със сламка.

Постави върху тава, покрита с хартия за печене, поръси с млякото и печи около 12 минути на средното ниво.

Разточи два цвята от фондан на шнурчета (използвай пудра захар), сплети ги заедно и ги оформи като бастунче. Смеси два белтъка и захарта за глазура. Постави в шприца.

Украси човечетата с глазурата, перлите и бастунчетата. Остави леко да изсъхне, нанижи лентичката и я завържи.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Малки кексчета лебкухен

Пралинета Спекулус

с два вида топинг

Шоколадови пастички с лешници

Коледни човечета

Бонбони с фъстъци и овесени ядки

Ябълково-канелени бисквити

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".