• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Кайсиев сладкиш с извара

Съставки

1 тава, 20 cm x 30 cm

Тесто:

  • 150 г брашно от спелта
  • 75 г ръжено брашно
  • 190 г масло
  • 30 г кафява тръстикова захар
  • 2 г сол
  • 45 мл бяло вино

Пълнеж от извара:

  • 250 г извара от буркан
  • 200 г заквасена сметана
  • 10 г ванилова захар
  • 40 г захира захар кристал

За покритието:

  • 500 г свежи кайсии
  • 50 г кедрови ядки
  • 10 г захира захар пудра захар
  • няколко стръка мента

 

Приготвяне

Изсипете двата вида брашно, нарязаното на кубчета студено масло, захарта и солта в купа и направете от тях фино ронливо тесто. Накрая добавете с бъркане охладеното бяло вино и бързо омесете всичко. Увийте тестото във фолио и го оставете да престои в хладилника най-малко 10 - 15 минути. След това го разточете върху леко поръсената с брашно работна площ на правоъгълник с размери 20 на 30 cm. Не е нужно формата да е абсолютно перфектна, по-късно ръбовете ще бъдат допълнително обработени.

За пълнежа разбъркайте до гладкост изварата, квасената сметана, захарта и ваниловата захар. Разпределете крема върху тестото така, че до всички ръбове да остане два до три cm разстояние. По ръбовете не се слага от пълнежа. Върху крема наредете изчистените от костилките кайсии с нарязаната част нагоре. Поръсете сладкиша с кедровите ядки и го сложете в предварително загрята фурна да се пече на 170°C 35 - 40 минути или докато не стане хрупкав. Накрая извадете сладкиша от фурната, украсете го с прясната мента и го поръсете със захар по ваш вкус. Вече можете да го сервирате.

 

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Ядкова торта с нуга крем от ядки

Австрийски бухти

Карнавална торта - шоколадова торта с пъстри целувки

Макови сладки със сладко от сливи

Тарт с лимон и мента

Шоколадова бананова плитка

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".