• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Ягодов тарт с бъз

Съставки

Брой порции: 12
Време на приготвяне: 40 минути (без време за охлаждане)

За тестото:

  • 220 г брашно
  • 125 г студено краве масло
  • 50 г захира захар фин кристал
  • 1 жълтък
  • 2 супени лъжици сироп от бъз

За крема от бъз:

  • 100 г бял шоколад
  • 150 мл разбита сметана
  • 100 г крема сирене
  • 100 г гръцко кисело мляко
  • 60 мл сироп от бъз
  • 5 желатинови листи

За украса:

  • пресни ягоди
  • цветя от бъз

Както и:

  • Топчета, тежести за изпичане при печене.

Приготвяне

Тесто:

Нарязваме студеното краве масло на кубчета и го омесваме на тесто заедно с останалите съставки.

Увиваме тестото в домакинско фолио и го оставяме в хладилника за 1 час.

Намазваме с масло формата за торта с диаметър 28 см.

Разточваме тестото до дебелина около 5 мм и го поставяме във формата за торта. Добре го притискаме към стените. Изрязваме излишното тесто с остър нож. Повече пъти го пробождаме с вилица. Поставяме форма за торта „облепена“ с тестото в хладилника за 20 минути.

Загряваме предварително фурната на 180°C, с печене отгоре/отдолу.

Застиламе тестото с хартия за печене, поставяме отгоре топчетата т.е. тежестите за изпичане на тестото и печем в предварително загрята фурна за 15 минути. След това изваждаме тежестите и печем тестото за още 10 минути.

Оставяме го да се охлади.

Крем от бъз:

Нарязваме на едро белия шоколад.

Оставяме сметаната да заври, добавяме едро нарязания бял шоколад и го разтопяваме в нея. Отстраняваме съда от печката и оставяме сместа да се охлади.

Накисваме желатиновите листа в студена вода за няколко минути.

В купа смесваме крема сиренето с гръцкото кисело мляко и половината от сиропа от бъз.

Охлаждаме другата половина от сиропа от бъз. Добре изтискваме желатиновите листи и ги разтваряме в него. Разтваряме в сиропа 4 супени лъжици от сместа с крема сирене и  кисело мляко. След това ги разбъркваме в останалата смес от крема сирене и кисело мляко.

Добавяме охладената смес с бита сметана и шоколад, и добре разбъркваме съставките.

Събиране на съставките:

Намазваме крема от бъз върху охладения блат и оставяме тортата с бъз в хладилника за най-малко поне 5 часа, за предпочитане е за една нощ.

Преди сервиране украсяваме с разполовени ягоди и цветове от бъз.

 

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Шоколадова Торта с дупки с Манго

Веган барчета

Бърза рецепта за джинджифилови сладки

Звездни тарталети

Шоколадова торта

Сладки с щампа

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".