• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Ядкова торта с нуга крем от ядки

Съставки

За тестото (форма за печене с падащо дъно 26-28 см., за форма за печене с падащо дъно 20 см. наполовина количеството на продуктите)

  • 100 гр. шоколад за готвене
  • 50 г. краве масло
  • 10 яйца
  • 120 + 75 гр. Захира Фин Кристал
  • 100 гр. брашно
  • 4 гр. бакпулвер
  •  110 гр. смлени бадеми
  • 75 гр. смлени орехи
  •  40 гр. смлени лешници
  • 2 супени лъжици ром
  •  1 щипка сол
  • за пълнежа:
  • Приблизително 6-7 супени лъжици ядков нуга крем 
  • 5-6 с.л. сладко от касис (сладко от френско грозде)

За крема

  • 100 гр. натурално прясно сирене
  • 400 мл бита сметана
  • 1,5 пакетче сгъстител за сметана
  •  6-7 с. л. ядков нуга крем (с връх)
  • за декорация: начупени лешници 

Приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса отгоре и отдолу. Разтопете шоколада и кравето масло в тенджера като разбърквате. Разделете жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците със сол, постепенно добавете 120 гр. фина кристална захар. Разбивайте, докато се получи стабилна снежна маса. Разбийте жълтъка, 75 гр. фина кристална захар и рома на пяна (3-5 минути на най-високата степен). Добавете към разтопената смес от масло и шоколад.

Смесете брашното, настърганите ядки и бакпулвера и добавете към шоколадовата смес. Добавете белтъците на сняг. Изсипете сместа във форма за печене с падащо дъно или ринг за торта и печете около 50 минути. (Ако се пече само половината количество във форма за печене с диаметър 20 см, направете тест с клечка след около 30 минути!). Оставете да се охлади.

За крема разбийте битата сметана, като добавяте сгъстителя за сметана постепенно. Разбийте я до твърдо. Добавете натуралното прясно сирене и нуга крема и разбъркайте бързо. Охладете в хладилник.

Охладената основа за торта изрежете хоризонтално в средата и намажете с крема. Разбъркайте сладкото и го разпределете върху слоя с крем. Поставете отново блата за тортата. Разпределете хубаво крема върху тортата и по ръба на тортата. Украсете с лешници.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Бишкоти с лимон и бадеми

Шоколадови кубчета с боровинки

Сливов кекс

Крем Spekulatius

Безглутенови барчета с кокос и банан

Шоколадова звездна коледна елха

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".