• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Горещи шоколадови охлюви

Съставки

за около 8-10 броя

За шоколадовия пълнеж

  • 150 г мляко
  • 70 г млечен шоколад
  • 1 супена лъжица холандско какао за печене
  • 50 г фина кристална захар „Захира“
  • 2 чаени лъжички нишесте
  • 80 г краве масло на стайна температура

За шоколадовото тесто

  • 500 г брашно
  • 2 жълтъка
  • 30 г прясна или 1 пакетче суха мая
  • 80 г захира захар фин кристал
  • 80 г меко краве масло
  • 250 мл студено мляко
  • 3 г сол
  • 25 г какао за печене

За глазурата

  • 70 г заквасена сметана
  • 50 г захира захар пудра

 

Също така

  • 50 г млечен шоколад + 1-2 чаени лъжици рапично олио

За украсата

  •  мини маршмелоу

Приготвяне

За да приготвиме шоколадовия пълнеж, поставяме всички съставки с изключение на кравето масло в малка тенджера, разбъркваме до получаване на гладка смес, след което бъркайки непрекъснато я загряваме, докато шоколадовата смес стане подобна на крем или с малко по-твърда консистенция.

Прецеждаме я през сито и оставяме да се охлади

Към нея добавяме кравето масло, което е на стайна температура, и дотогава разбъркваме, докато получим хомогенен крем, след което го оставяме да се стегне в хладилника.

За да приготвим тестото с мая, слагаме всички съставки в купа и ги месим най-малко 10-15 минути, за да получим гладко и еластично тесто.

Оформяме тестото на топка върху набрашнена работна повърхност, поставяме го обратно в купата и ги оставяме да втаса на стайна температура за около 1 час. Обемът на тестото трябва да се удвои или поне да се увеличи значително.

След като тестото е втасало, го разточваме върху набрашнена работна повърхност на правоъгълник с дебелина около 5 мм и равномерно го намазваме с шоколадовия крем.

Навиваме на руло откъм дългите страни и го нарязваме на 8-10 еднакви парчета. Най-добре е да използваме конец за това.

Поставяме охлювите в огнеупорна тава, застлана с хартия за печене, покриваме ги и ги оставяме да втасат за още 30 минути.

Загряваме предварително фурната на 180 °C, горно/долно печене и печем охлювите за около 35-40 минути.

За глазурата смесваме заквасената сметана и пудрата захар и намазваме горещите охлюви с нея.

Разтопяваме шоколада с рапичното олио и го мажем на лентички върху охлювите.

Украсяваме ги с мини маршмелоу и хапваме, докато са още леко топли.

Забележка: Съхраняват се свежи поне 2-3 дни в херметично затворен съд, или се замразяват.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Бързи макови коронки

Карамелени сърчица

Пухкав кекс със кестени

Ябълков щрудел

Великденски зайчета

Кайсиев сладкиш с извара

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".