• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Джинджифилови сладки със сърце от кайсии

Съставки

За около 30 броя:

  • 30 г захар Захира
  • 500 г мед
  • 40 мл вода
  • 350 г ръжено брашно
  • 250 г обикновено брашно
  • 10 г сол
  • 10 г поташ (алтернативно: сода за хляб)
  • 2 жълтъка
  • 1 яйце
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 10 г канела на прах
  • 25 г подправка за меденки
  • Настъргана кора от един лимон
  • 30 мл мляко

За пълнежа от кайсии

  • 300 г натурален кувертюр
  • 100 мл бита сметана
  • 30 г кристална захар Захира
  • 40 г масло
  • 150 г сушени кайсии
  • глазура
  • 1 яйчен белтък
  • 200 г пудра захар Захира

Приготвяне

За тестото внимателно загрейте захарта, меда и водата. Поставете 250 г от ръженото брашно и цялото количество пшеничено в купа, изсипете захарната вода и замесете. Добавете солта и поташ в тестото. Разбийте заедно яйчния жълтък, яйцето, ваниловата захар, канелата, подправките за меденки и лимоновата кора до разпенване и разбъркайте в тестото. След това добавете останалото ръжено брашно и замесете всичко на гладко тесто.

Увийте тестото в прозрачно фолио и оставете да почине в хладилника за около 12 часа. Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност с дебелина около 3 мм и с формичка изрежете 7 и 5 см сърца. Използвайте четка, за да ги намажете с млякото. Печете сърцата във фурната при 180 ° C на средната решетка за около 15 минути. Оставете да се охладят.

За пълнежа бавно разтопете кувертюра на водна баня. Сложете разбитата сметана и захарта да заврaт в тенджера и постепенно добавете към кувертюра при непрекъснато бъркане с бъркалка. Оставете да се охлади до приблизително 35 ° C (хладка). Смесете маслотo с ръчен пасатор за 1 минута. Нарежете на ситно сушените кайсии и добавете към сместа, оставете в хладилника за 1 час. След това намажете медено сърце със сместа и го слепете с още едно сърце.

Разбъркайте течния белтък и пудрата захар в купа до гладка смес, изсипете в пош за шприц и украсете медените сърца по желание. Покрийте и оставете сърцата да преседят 1 седмица.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Шоколадова торта “Поле”

Кестенов марципанов сладкиш

с трохи

Тирамису Тако

Печени бадемови капкейкове

Звездни тарталети

Торта от спелта и извара с трохи

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".