• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Десерт от мак и кайсии с крем от извара

Съставки

за приблизително 6 порции

За тортата с мак:

  • 3 яйца
  • 1 чаша захира захар фин кристал
  • 1/2 чаша олио
  • 1 чаша кисело мляко
  • 1 чаша смлян мак
  • 1 чаша брашно
  • 1 пакетче бакпулвер

Съставки за крема:

  • 250 г обезмаслена извара
  • 200 г ванилово кисело мляко
  • 120 г Маскарино (австрийско маскарпоне)
  • 50 г захира захар пудра

 

също така

  • 2-3 чаши ко:нфитюр от кайсии или от сливи
  • Мента

Приготвяне

Приготвяме маковия сладкиш: Разбиваме яйцата и захарта до пяна. Добавяме олиото и киселото мляко и ги разбъркваме добре. После  смесваме с мака, брашното и бакпулвера и разстиламе в малка тава за печене. Печем във фурна на 170 градуса за 30 минути с вентилатор и след това оставяме да се охлади.

За крема разбъркваме добре всички съставки.

Режем малки парчета от маковия сладкиш и малко ги натрошаваме.

В около 6 чаши (с диаметър около 10 см) редуваме последователно трохите от маковия сладкиш, ваниловия крем и конфитюра от кайсии или от сливи. Завършваме с крема и украсяваме с конфитюр и мента.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Шоколадови копчета

Шоколадова торта с крем от карамел и извара

Тирмису от лимони и малини

Лимонени шотландски маслени бисквити

Сладкиш с ядки

Тиквеник с фина захар Захира

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".