• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Чийзкейк с лимони без печене

Съставки

за форма със свалящ се ринг (Ø 24 см)

За основата от бисквити:

  • 200 г маслени бисквити
  • 80 г масло
  • 20 г  Захира Пудра Захар

За крема за чийзкейк:

  • 250 мл сметана за разбиване
  • 1 био лимон (коричка и сок)
  • 400 г крема сирене (стайна температура)
  • 200 г маскарпоне
  • 100 г Захира Пудра Захар

За плодовия слой:

  • 6 маракуи
  • 1 бурканче плодово пюре

За лимоновите контури:

  • 30 г бял кувертюр
  • 100 г крема сирене

Приготвяне

Покрий формата със свалящ се ринг с хартия за печене.
За основата разтопи маслото. Смели маслените бисквити с мощен блендер (или ги натроши с точилка на ситно). Смеси трохите, разтопеното масло и пудрата захар, сложи сместа във формата и притисни с чаша или лъжица.
За крема разбий сметаната. Настържи кората на лимона, после го разполови и изстискай сока. Добави крема сирене, маскарпонето, лимоновата кора и лимоновия сок към разбитата сметана и разбъркай добре. Пресей пудрата захар и разбъркай отново. Разпредели крема върху основата и заглади. Остави в хладилник за минимум 5 часа, а най-добре за една нощ.
За плодовия слой разполови маракуята, извади плода с лъжица и прецеди сока през цедка. Пасирай плодовото пюре и разбъркай сока от маракуя.
За „лимоновите контури“ разтопи белия кувертюр и го остави леко да се охлади. Добави крема сирене и разбъркай до хомогенна смес. Напълни шоколадовата смес в еднократен пош, отрежи върха и очертай външните контури върху охладения чийзкейк (виж снимката). Върху нарисуваните контури излей с лъжица плодовия слой от маракуя. Охлади, преди сервиране.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Сладки с нуга и целувки

Ягодов тарт с бъз

Джинджифилови сладки със сърце от кайсии

Великденски заек от бутер тесто

Великденски зайчета

Тирамису с боровинки и кокос

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".