Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за форма със свалящ се ринг (Ø 24 см)
За основата от бисквити:
За крема за чийзкейк:
За плодовия слой:
За лимоновите контури:
Покрий формата със свалящ се ринг с хартия за печене.
За основата разтопи маслото. Смели маслените бисквити с мощен блендер (или ги натроши с точилка на ситно). Смеси трохите, разтопеното масло и пудрата захар, сложи сместа във формата и притисни с чаша или лъжица.
За крема разбий сметаната. Настържи кората на лимона, после го разполови и изстискай сока. Добави крема сирене, маскарпонето, лимоновата кора и лимоновия сок към разбитата сметана и разбъркай добре. Пресей пудрата захар и разбъркай отново. Разпредели крема върху основата и заглади. Остави в хладилник за минимум 5 часа, а най-добре за една нощ.
За плодовия слой разполови маракуята, извади плода с лъжица и прецеди сока през цедка. Пасирай плодовото пюре и разбъркай сока от маракуя.
За „лимоновите контури“ разтопи белия кувертюр и го остави леко да се охлади. Добави крема сирене и разбъркай до хомогенна смес. Напълни шоколадовата смес в еднократен пош, отрежи върха и очертай външните контури върху охладения чийзкейк (виж снимката). Върху нарисуваните контури излей с лъжица плодовия слой от маракуя. Охлади, преди сервиране.
Сподели или принтирай рецептата