• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Целувки

Съставки

За около 50 бр:

2 белтъка (= прибл. 60 г)
1 щипка сол
120 г кристална захар ЗАХИРА
захарни перлички

Приготвяне

Отдели жълтъците от белтъците. Разбий белтъците със солта в обезмаслена и суха купа. Добави захарта бавно и постепенно, докато захарта се разтвори и сместа заблести. Белтъците трябва да станат на сняг.

Загрей фурната до 90°. Постели тавата с хартия за печене.

Напълни пош с назъбен накрайник със сместа и изстискай кръгчета върху хартията. Украси със захарните перлички.

Печи приблизително 1,5 часа, като оставиш да изсъхне. Пръстените са готови, когато могат лесно да се отделят от хартията за печене. Остави да изстине в затворена фурна, опаковай херметически или сервирай веднага.

Съвет: За равномерни кръгове използвай молив или пергел, за да нарисуваш кръгове върху хартията за печене, след което шприцовай сместа върху нарисуваното.

Съвет: От десертите става чудесна украса за елхата.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".