• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Боровинково руло

Съставки

Порции: 15
Време за приготвяне: 25 минути (без времето за охлаждане)

За рулото:

  • 6 яйца
  • 180 г захира захар  кристал
  • 1 щипка сол
  • 6 супени лъжици газирана вода
  • 180 г брашно

За пълнеж:

  • 200 г сладко от боровинки
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 30 г захира захар  кристал
  • 200 г извара
  • 100 г кисело мляко
  • 200 мл разбита сметана
  • Кората на половин био лимон
  • 10 листи желатин

Съвет: Овкусете пълнежа с 2 супени лъжици сироп от лавандула.

За топинг:

  • 125 мл разбита сметана
  • 1 чаена лъжичка ванилова захар
  • 1 супена лъжица захира захар пудра
  • 50 г настърган кокос
  • ядливи цветя

Приготвяне

Руло:
Загряваме фурната на 200 градуса горно/долно печене. Застиламе тава с хартия за печене.

Разбиваме яйцата със захарта и щипка сол в продължение на 10 минути.

Добавяме газираната вода.

Пресяваме брашното, добавяме по лъжица и бъркаме.

Разпределяме сместа равномерно върху подготвената тава и печем в долната третина на предварително загрятата фурна за 12 минути.

Една кухненска кърпа я поръсваме с пудра захар, когато извадим рулото от фурната директно го поставяме върху нея. Внимателно отстраняваме хартията за печене и след това отново я поставяме обратно на рулото. Завиваме рулото заедно с хартията за печене и оставяме да се охлади.

За пълнежа:

Разбиваме сметаната да стане твърда.

Накисваме желатиновите листи в студена вода за 5 минути.

Бъркаме заедно изварата, кисело мляко, сладкото от боровинки, захарта, ваниловата захар и лимоновата кора.

Изстискваме добре желатина и го разтопяваме в тенджерка на слаб огън.

Разбъркваме една трета от бялата смес в разтворения желатин и загряваме, докато сместа стане течна. Добавяме тази смес към останалата смес от извара и ги разбъркваме.

Внимателно добавяме и бъркаме към сместа твърдо разбитата сметана. Поставяме крема в хладилника за да стегне.

Когато кремът се стегне, внимателно развиваме рулото и отстраняваме хартията за печене.

Внимателно разпределяме крема върху рулото и внимателно отново го навиваме.

Увиваме рулото в домакинско фолио и го поставяме в хладилника поне за  4 часа.

За топинг:

Разбиваме сметаната с ваниловата захар и пудрата захар до твърда смес и с нея намазваме рулото.

Запичаме за кратко настъргания кокос в тиган с незалепващо покритие, веднага щом започне да мирише, преди да стане кафяв го изваждаме от  тигана и го оставяме да се охлади.

Поръсваме рулото с настъргания кокос и го украсяваме с ядливите цветя.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Бързи лодки с ревен и извара

Плодова торта

Пралинета Спекулус

с два вида топинг

Великденски заек от бутер тесто

Торта с манго и кокос

Маслени бисквитки

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".