• Bg/En
    български
    English
  • Продукти
  • Рецепти
  • За нас
    Обща информация История Производство на захар Фабриките на АГРАНА
  • Бюлетин
  • Светът на захарта
    Сладки съвети Доклад за печивата Хранителна роля на захарта
  • Контакт

Бълбукащи гофрети с Пина Колада

Съставки

за 4 големи бълбукащи гофрети

За пълнеж

  • 200 г добре охладено кокосово мляко (поне с 75% кокос) (поставете в хладилник предния ден)
  • 200 г маскарпоне
  • 2 пакетчета втвърдител за сметана
  • 30 г кокосови стърготини
  • 80 г захира захар пудра
  • 1 кутия ананас (нарязан на дребно)
  • 40 г захира кристална захар

 

За тесто

  • 250 г брашно
  • ½ пакетче бакпулвер
  • 2 супени лъжици захира захар пудра
  • малко смляна ванилия или 1 пакетче ванилова захар
  • 1 щипка сол
  • 2 яйца
  • 60 г разтопено краве масло
  • 350 г прясно мляко

Също така

  • Гофретник за бълбукащи гофри или нормален гофретник

Приготвяне

За да приготвим пълнежа, смесваме кокосовото мляко, маскарпонето, втвърдителите за сметана и пудрата захар до кремообразна смес и след това ги разбиваме до образуване на твърди върхове. С ръка добавяме и бъркаме с кокосовите стърготини.

Отцеждаме ананаса. Поставяме парчетата плодове в тиган с 40 г захар и на среден огън за около 7-10 минути ги пържим да станат златистокафяви.

За гофретите с миксер разбиваме заедно брашното, бакпулвера, захарта, ванилията и солта.

Разбиваме яйцата за 3-4 минути до пяна, след което ги добавяме към сухите съставки заедно с маслото и прясното мляко.

Загряваме предварително гофретника и изпичаме тестото на порции за около 2-3 минути, докато стане златистокафяво. Внимателно навиваме гофретите и ги поставяме в малък съд, например в чаша за пиене. Пълним ги с  малко кокосов крем и ги украсяваме с парченца пържен ананас.

Пресни са най-вкусни.

Сподели или принтирай рецептата

Още рецепти

Пръчици със сладко от касис

Тарт с лимон и мента

Лимоново извара торта

Бисквитено руло с ягодов пълнеж

Великденски заек от бутер тесто

Шоколадова торта “Поле”

Всички рецепти:

Contact

contact us

Социални мрежи

Намерете ни във

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Отпечатване
  • Защита на данни
  • Общи правила и условия на продажба и доставка
  • Настройки за бисквитки

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".