• Bg/En
    български
    English
  • Products
  • Recipes
  • About
    General information History Sugar beet processing Sugar refineries
  • World of sugar
    Sweet advices Nutrional role of sugar
  • Contact

Пълнен шоколадово-ядков сладкиш

Ingredients

За тестото:

  •  4 яйца {размер L}
  • 125 гр. Кафява тръстикова захар
  • 130 гр. краве масло
  • 140 гр. шоколад
  • 80 гр. брашно
  • 1,5 чаени лъжички бакпулвер
  • 3 супени лъжици какао на прах
  •  2 супени лъжици ром | алтернативно: есенция на ром
  • 120 гр. орехи {цели}
  •  Краве масло и галета за формата

За крема от страчатела:

  • 50 гр. настърган шоколад {прясно настърган}
  • 500 гр. маскарпоне
  • 250 мл бита сметана
  • 3 супени лъжици с връх Кафява тръстикова захар
  • Сърцевината на шушулка ванилия

Cooking

Разбийте яйцата и захарта на пяна за няколко минути (в кухненския робот), докато се получи ефирна консистенция. Разтопете кравето масло. Начупете шоколада на парчета, добавете към кравето масло и го разтопете като разбърквате. Добавете разтопената шоколадово-маслена смес и рома в яйчената смес. Смесете брашното и бакпулвера с какаото. Постепенно добавяйте  сухите съставки. Начупете орехите на едро и добавете на края.

Намаслете правоъгълна форма за печене и я поръсете с галета. Изсипете сместа и печете в предварително загрятата фурна на 175 °С с горещ въздух за 45 до 50 минути. {Направете тест с клечка!}

Настържете шоколада за крема. Смесете всички съставки с кухненския робот и охладете.

Охладете сладкиша след изпичане. След това изрежете правоъгълник за пълнежа в средата. Оставете сантиметър по ръба. Извадете тортата с лъжица, натрошете в купа и оставете настрана.

Изсипете крема в правоъгълната дупка и поставете тортата отгоре. Гарнирайте с орехи и сервирайте.

Съвет: Оформете кейк поп от останалата смес: смесете останалия пълнеж с останалите бисквитени трохи и охладете. Оформете на топки и ги глазирайте с шоколад.

Share or print this recipe

more recipes

Торта на ивици

Чийзкейк с бял шоколад

Великденска плитка

Шоколадова торта “Поле”

Великденски заек от бутер тесто

Кифлички с маково семе и извара

All recipes

Newsletter

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook and YouTube

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".